Ljus skugga

Hej kära läsare

På Neue Nationalgalerie fanns detta underbara rum, tyvärr minns jag inte konstnären. (Jävligt oproffsigt… )

En ljusinstallation som var drömsk.

 

 

den gav även fina skuggor på väggen

Vansinnigt cool butik

Hej kära läsare

Sista dan i Berlin hittade jag denna fantastiska first and second hand affär. Verkligen något jag vill rekommendera för er som ska dit. Visitkortet till vänster. De har mycket fint postlin som jag tyvärr inte vågade köpa eftersom jag är en sån vårdslös traveller så att grejer pajar. Däremot slank det ner två par solglasögon av glassigt snitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett par hamnade på min man

cykel!!!!! YES

The wonderful hotell lyckades fixa cyklar till oss i morse. Frihet. Med en trasslig karta, barnsligt blinkande ögon och massa förväntningar vevade vi iväg. Vi är lite såna att målet, som idag var Neue Nationalgaleri, är liksom även en ursäkt för själva resan dit. Det vill säga det blir många oplanerade stopp på vägen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väldigt cykelglada

 

 

En bit av Berlinmuren som står kvar som ett monument. Så märkligt. Hur kan man komma på nåt så dumt? Jävlar vilken arg, rädd och ond människa man måste vara

 

 

Hummer limo, allvarligt, jag vill ha en!

 

 

 

Holocaust memorial site.19 000 kvm med betongpelare. Mycket imponerande plats. Även cykelvänligt…

 

Neue Nationalgalerie

1968 Dan Flavin

 

 

 

 

 

 

 

 

white trash

Turister som vi är, sjunker vi så lågt att vi äter middag på stans mest turistiga flumhak. White trash. Restaurang, bar klubb och tatueringsstudio i källaren. Även otrevlig personal  utlovades, som sig bör. Vi var mycket nöjda. Att personalen lös av charmigt emottagande var väl enda missen…

 

 

 

 

 

Ganska nyktert för oss på white trash

Berlin

God kväll kära ni

Spatserat i Berlin idag med min man. Bland annat sprang vi på Tacheles som länge har varit en ockuperad byggnad för konstnärer. Nu verkar det som att huset ska rivas och iställer blir det en galleria där. 2011 är det tänkt. Sorgligt. Konstnärerna och supportrar kämpar dock för att huset ska bevaras.

 

Ett hopp för konsten!

klockradio

jag kommer ihåg när jag var typ 13 och fick en digital klockradio i julklapp. Det var stort! Oj, vilken hightec grej det var. Klocka i siffror! och radio! och att bli väckt av radion var en ny grej liksom, på den tiden, för länge sen..

Ja, nu börjar man ju vänja sig. Därför vill jag i år ha denna laddare i julklapp. Fy fan vad snygg. Kontrasten mellan den fint arbetade trä ”docken” och iphonen är fin.

 

berlin

Man kan tro att detta är entrén till en trashig nattklubb, men nej då, Bakom döljer sig the Weinmeister designhotell. I Berlin. Rockigt. Där bor vi. Ett par dagar. Jag ska utforska Berlin för första gången. Älskar att vara i nya städer! Karta och kompass! Let’s do it!

Kvällsdrink igår kväll i lobbyn med min make, som inte får vara med på bilden.

 

Casablanca

Hej alla fina ni

Efter 2 1/2 timmes möte ska jag nu hämta bästa fina styvdottern på dagis och sladda förbi Casablanca video. Stockholms mesta kultställe för hyrfilmer. Såldes för några år sedan och de nya köparna har förvaltat det ganska bra, förutom att jag saknar de stinkande gamla heltäckningsmattorna, dammråttorna och de handskrivna lapparna om att Bruce Lee kommer och tar dig om du inte lämnar tillbaka filmen i tid. Nu får man bara fetböter.

Målet:

barnfilm i jämställdhetens tecken, med mycket rosa på omslaget. – Högoddsare

fransk kultrulle med många släpiga ögonlock och nonchalanta nickanden. – Lågoddsare

 

 

 

 

Fredagsmys here we come!!!