Serre Chevalier

Livet är ganska underbart. Spenderar en vecka i franska alperna. 5 minus, sol, vindstilla. Jeeezus. Fransmännen är till och med trevliga och min franska flyter bättre än jag anat. Kommer blogga lite mer sällan men återkommer 2a januari då jag är tillbaka till mer teknisk miljö…

Kram och GOTT NYTT ÅR!!!

Loppisfrossa

Jag har dammsugit stans vintagehak på rekvisita till scenografin till Alex Schulman show. Så jag måste bara rekommendera två ställen värt ett besök.

Statsmissionen på hagagatan har en väldigt fin bok och vinylavdelning. Plus att de har en avdelning med egenhändigt omvandlade prylar och kläder. Väldigt roligt, för en bra sak kan man köpa udda grejer och samtidigt bidra med pengar till behövande.

 

 

Framtidsantiken ligger på Surbrunnsgatan och är ett litet kryp in med prylar i oändlighet. Letar ni efter något från 50-80-talet, fråga honom och han hittar det. Glasögon, kylskåpsmagneter, tyger, burkar, orginalcigarettpaket från 70-talet, burkar, trälådor, skivor, klockor, lampor, posters o.s.v.

Dynamic architecture

Hej kära vänner

Arkitekt David Fisher har ritat en skyskrapa som är planerad att byggas i Dubai inom obestämd men nära framtid. Dynamic Tower. David vill att det lilla huset ska dimpa ner som en överaskning, så platsen är ännu inte avslöjad.

Och dimpa ner kommer det att göra. Det tar nämligen bara 22 månader att bygga denna 80 våningar, 420 meter höga slingrande orm. För att trygga säkerheten och spara 30% av byggkostnaderna byggs den i moduler i fabrik och monteras på plats.

Varje våningsplan snurrar oberoende av de andra våningsplanen. Det innebär att rotationsformen är oändlig. Det blir som ett levande väsen.. Ett varv tar 90 minuter, 6 meter i minuten. Det som begeistrar mig mest i denna galna plan är energitänket. Skrapan kommer att drivas helt av egna vindturbiner som är placerade mellan varje våning och av solceller på taket. Det blir till och med energi över som kommer att kunna driva 5 liknande byggnader i närheten.

Jeeezus, någon har verkligen tänkt. Blade Runner here we come!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doughnuts for the people

Hej

I morse fick jag äran att prova egenfyllda doughnuts i direktsändning. Alltid lika kul att äta i tv….eeeh.  Faktum är att de var asgoda, jag som inte gillar munkar. Receptet finns på tv4.se tror jag. Det bästa var ytan som var bränd med en brännare, typ creme caramel style.

Hanna Fridén hade med sig en teckning i julklapp till redaktionen. Begåvad tjej. Hanna och jag som dragande renar med alla i släden. Gulligt!

Teatergrillen

Hej kära läsare

Utsökt middag på Teatergrillen igår. I vanlig ordning börjar kvällen med att kramas lite med hovmästare Anders Timell som ingående förklarar kort sin personliga status lite för ingående och personligt. Min gode vän, scenografen Robert Bohman, hade med sig en egen ljusstake för att vårt bord skulle få en egen touch… stiligt. Finaste apan! Han hade dessutom med lite smaskiga böcker från en workshop som han var på innan, på Pom Pom Parlour. En erotisk butik som Robert startat med sin fru Katerina Janouch. Kvällen för de fyra tillknäppta herrarna på 50+ bordet bredvid, var därmed räddad. De kunde inte låta bli att låna böckerna och smygläsa lite och fnittra som små pre-teens. Hoppas verkligen att de lärde sig något, som de kan ta hem till frugan…

 

 

Alexander Mc Queen

Hej

Ni som hinner kasta er in på GUN gallery innan den 18 december kommer få njuta av en upplevelsejulklapp. Där ställs Sölve Sundsbos bilder ut från Alexander Mc Queens kollektion Savage Beauty. Bilderna visades i somras på Metropolitan Museum of Arts. Nu har vi fått äran att beskåda dessa mästerverk till kreationer i Stockholm. På bild, alltså, men ändå.

Ögongodis på Runebergsgatan 3