livet

jaha då var det helg och nästan alla har åkt hem. Jag är dock kvar i Jokkmokk med en del andra leftovers som inte åkt hem. Det känns ok på något ”the shining” sätt och vis. Skissat en del och grävt, i en bibel som är så vacker och så galet gammal att den har svårt att hålla ihop, efter en speciell illustration som regissör Stephan Apelgren vill ha i bild. Hittad-nöjd.

Nu lyckas jag få in bilder från förr i datorn och tänkte därför gå tillbaka i tiden och visa några. När jag var i Sthlm förra veckan besökte vi Moderna museet som har nu en barnutställning. Det var väldigt kul, och bonus att min bonus-son hade ett verk med.

 

Jokkmokk

Filminspelning i Jokkmokk är våldsamt tidskrävande och lika våldsamt roligt. Tyvärr är det Telia som har bäst täckning här, så jag har tillfälligt kontantkort från helvetet. Det underlättar inte så mycket i någon aspekt, mer än att det går att ringa.. Dessutom får jag inte över mina bilder till datorn, så tyvärr är det bildfritt idag. Annars är allt underbart.

God natt

Luleå-AIK

Filmen jag jobbar med har mycket hockey i sig, så av rent studiesyfte gick några av oss på hockeymatchen igår.  Som 08a var man i klar minoritet. Det hindrade inte mig från att ställa mig upp och skrika när AIK gjorde mål. Men det var ganska tyst runt mig då… En inbiten 11-årig AIK-are fick direktrapport från mig.

Och någon överraskande vinst var det tydligen inte.

Båtfarare

Båtfarare Bengt bakom båten baxnar beundrande beträffande bakaxelns balla belägring.

Jinnie, som i vanliga fall heter Eugenie, är dock mer av en båtfarare än Bengt och långt mer båtkunnig, så hon putsar med kärlek upp denna val till rekvisita, som har en av huvudrollerna i Filmen. Båten alltså.

Luleå

Nu börjar min långfilmsresa på plats i Luleå. Hotellivet känns bekant från tidigare period i mitt liv. Bubblan. Den andra verkligheten.

Åtminstone har jag en intressant taklampa i mitt rum…

Vuollerim igen

Lite märkligt kanske att längta bort när man har det förjävligt bra hemma. Men jag längtar till Norrland och att få jobba med filmen på plats. Om ett par dagar är jag där.

Vuollerim

Bilder från 30-talet när Vattenfall byggde dammen och bostäder till anställda. Husen byggdes. När jobbet var klart flyttade man husen på en trailer till nästa kraftverksplats och nästa lilla kraftverksby skapades. ”Sniglar” kallades husen då de förflyttades hela tiden med möblemang och allt. Som tältsemester fast man jobbade och utan tält…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flat tycke

Jag är inte bara representerad som inredningsdesigner/scenograf av Magnolia utan även fortfarande som ”modell” hos Mikas. Trot eller ej. Fick denna från Mikas igår då de rensade lite i lådorna…. Värsta flat-tycket hade denna kampanj när den var ute för många år sen har jag fått höra av min fina flat-kompis Mian Lodalen.

Så här får ni lite, alla fina flator

kaffereklam

citytunneln

Någon har beslutat att det ska åkas mer och rakare pendeltåg genom Stockholm. Tåget ska gå i en tunnel under mitt hus. För att ta sig ur tunneln per fot går man ut ur en liten glaskub som ska placeras utanför mitt hus. Det blir nog bra.

Så här ser det ut idag. Videoklippet visar en av alla sprängningar som vi får uppleva på första parkett.

Tuft, tuff, tuff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom min mamma t.ex inte alltid fattar hur man gör, så ger jag en hint.

klicka på IMG nedan så får ni filmen på bomben

 

IMG_4621

Sven Yrvind

Dagen idag förgylldes av att få träffa legenden Sven Yrvind. En svensk båtbyggare av rang som många gånger seglat ensam över Atlanten i båtar i mini-tält-storlek. Jag skämtar inte. Nedan hans Bris båt 4,5 m lång som han seglade till Martinique med förra året. I år har han byggt en på 3 meter, även den ska över haven i sommar med sin ägare i tryggt förvar.

Av Yrvind, som han så passande kallar sig har jag fått låna en Yrvind Bris sextant som är en mycket specifik sextant till filmen Eskil & Trinidad som jag jobbar med. Detta navigationsverktyg har han uppfunnit i protest mot all ny teknik och gps. Yrvinds sextant är liten som en tumnagel och består av flera halvtransparent spegelglas limmade i vinkel mot varann. Om man som amatör ska ge sig på en förenklad beskrivning…