Poliskontroll

Nu är det så att antalet invånare i Vuollerim är 800 personer. 800 väldigt skötsamma personer. Varför det idag var poliskontroll med alkoholblås utanför coop, kan man då undra. Det har aldrig hänt tidigare. Kan det bero på att under de senaste fem veckorna har befolkningen ökat med 40 personer. D.v.s 40 lite halvstökiga filmarbetare som aldrig jobbar normala tider och kan uppfattas lite yviga…. Någon tycks tycka att vi behöver kollas… Inget napp fick polisen dock. Vi är skötsammare än vissa tror.

Konstapeln konstaterade dock att bilen min inte kommer att gå igenom besiktningen med renhorn fastspända på grillen…..

travel in style

 

 

Skinnidipping i Lule älv

Lule älven är nu invigd.

Eugenie och jag stod vid Luleälvens snöbeklädda kant, ödelagda vidder, just färdigjobbade med wrapping av scenografin i ladan. Snickarbälten, solbrillor och allt annat åkte av när vi inte kunde motstå frestelsen. Vattnet var kallt, glasklart, ljuvligt. Benen något bleka i vårsolen.

tree hotel

I Harads några mil härifrån ligger det omtalade Tree Hotel. Trädkojor utan rinnande vatten som kostar 4 000 natten för den som vill vara ifred uppe i ödslig skog. Uppe i ett ödsligt träd. Arkitektritade kojor förstås. Det är strikt förbjudet att beträda området för utombölingar då gästernas dyra dygn måste respekteras. Min anarkistiska sida tog dock över och fick sitt dagliga behov stillat…

för den som inte ser kojan, ritad av Tham & Videgård, så får ni ledtråden av rumsnamnet... mirrorcube

filmarbetare

Det lider mot sitt slut här på filminspelningen av årets film… Alla börjar bli lite mosiga. De flesta har varit alldeles för skötsamma för sitt eget bästa. Såna här jobb blir alltid lite roligare med en lagom dos skandaler, men det regnar inget av det här. För lite okontrollerad fylla och hämningslöst sex. Så alla kan åka hem nästa vecka med gott samvete. Förutom möjligtvis min assistent…..

Man ser ju på henna att hon är en syndare

Världens bästa Eugenie