gulliga och nyfikna grannar…

Knack knack hörde vi från ytterdörren när vi stod och jobbade som bäst med inredningsprogrammet Tid för hjem i Bergen. När vi öppnade fanns ingen där. Bara en liten fin gåva på trappan.

snickarna hann snaska lite innan jag hann ta bilden....

från vind till lyxigt sovrum på 4 dagar

Var precis i Bergen och gjorde ett inredningsprogram för Tid för Hjem igen. Det är galet kul. De två programmen jag gjorde förra säsongen har nu visats, så här kommer lite bilder från första programmet.

Uppdraget var att göra ett sovrum på övervåningen med bra förvaring. När jag var där och rekade var det fem små rum med små fönster och ett jytter av kartonger, garderober och en säng som stod mot en vägg. Jag ritade om planlösningen helt, rev tre väggar och flyttade en. Vi bytte ut det lilla fönstret på kortsidan, till det enorma fönstret nedan. Vidunderlig utsikt. Även balkongen fick glasräcke.

Jag har ritat puffen i förgrunden. Tapetseraren var nöjd över att äntligen få göra lite grejer "over the top". Norrmän är bra konservativa...

Lyxigt mycket förvaring

Familjen hade önskemål om en plats att sitta och skriva.

kopparrören gick igenom garderoben till sovdelen

garderoben fick genomgående kopparrör som klädhäng.

rör-idén fortsatte i taket där elledningarna gick genom svarta kopplingsrör och rena glödlampor i olika stil hängde ut

snickaren fick gjuta två betongbord som jag la glasskiva på. Det andra blev sängbord

Krokarna gjorde jag av kupolmuttrar i koppar och en svartmålad mdf skiva.

arga snickaren

Det arga programmet med Arga Anders får tillökning i höst. En gaddad morsa med inrednings-tv i blodet får chansen att röra till det ännu mer. Guess who…?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objektet vi skulle titta på idag låg så innibaljan åt skogen att gps-en fick noja och korna råmade när vi för tredje gången brände förbi hagen i Malins bil som alltid piper när man backar som att det alltid stod eller låg någon bakom för att jävlas.

 

Värleds coolaste mamma

Min mamma fyller 83 i år. Hon åker i morgon helt själv till Spanien för att vandra piilgrimsleden till Santiago de Compostela. 10 dagar. Hon har lovat att skicka ett sms varje dag.

Mamma, lycka till! Du är så underbart modig och stark. Älskar dig.

mamma 83 och Greta 2,5. Mamma till höger...

hej då föräldraföreningen

Avslutningsmiddag med underbara mammpapp, föräldraföreningen på Gustav Vasa skolan, som jag lekt med de senaste 5 åren. Jag lämnar nu eftersom Malte byter skola. Fina Fabio som är från Colombia hade med sig rökta myror. Vi smakade. Alla barnen smakade. Intressant. Spriten som man fick skölja ner myrorna med var på ett sätt en räddning. Barnen körde dock utan sprit, vilket var mycket modigare.

 

själva myrstjärten var tydligen grejen, tyckte Malte

 

Lars Myrenberg 90 år

Igår hade vi middag för att fira att min pappa skulle fyllt 90 år den 29 maj. Han dog 1974 så han själv var inte rent geografiskt med på middagen. Men samtalen var fina och sköna på många sätt. Jag fylls liksom på genom att höra minnen från pappas bror Sverker och pappas bästis Kalle från tiden då de var unga. Han var tydligen väldigt fin, pappa Lars. Och begåvad. Jag saknar honom mycket. Kärlek till dig

Pappa var 11 år när han gjorde denna skulptur.

 

Pappa okänd ålder