Ruben 2

Såg just att jag i jan 2012 skrev en liten hyllning till Ruben då han välförtjänt fick Guldbagge för filmen Play. Vad sjukt att jag då även skriver att jag ser fram emot vad han ska göra härnäst utan att ana att denna gång är det jag som är inkastad för att gegga ner handlingen på ett Rubenskt underbart provocerande sätt. En biroll, men ack så vass

inspelning med Ruben Östlund

Kom just hem ifrån ett par intensiva dagar på Copperhill spa och hotell i Åre där vi spelade in några scener till Ruben Östlunds nya film Turist. Oftast är jag bakom kameran och trasslar med scenografin, men denna gång trasslar jag framför… Rollen jag spelar är baserad på karaktärsdrag av konstnären Charlotte Gyllenhammar. Intressant då hon har ett underbart litet konstverk i lobbyn till hotellet där delar av filmen spelas in. Det lilla barnet i brons är så påpylsat och står där ensam som om hon väntar på att någon bara kan visa vart hon ska gå. Men ingen har sagt nåt än, så hon står kvar.

Ute-Charlotte Gyllenhammar

Annan fin konst på hotellet, som för övrigt arkitekten Peter Bohlin har ritat, kommer bl.a. från norrmannen Sverre Wyller. Ganska ballt med dessa reflekterande omgjorda vägskyltarna som kontrast mot all inredning som är jordfärgat sober.

Sverrir Wyller

matsalen genom Tom Dixons kopparlampa

här spenderades en del tid. Copperhill spa

amerikansk youngster, Brady Corbet, som jag spelade mot i några scener

Riksarkivet

Håller just på att runda av ett skitkul uppdrag jag jobbat med de senaste månaderna. Inredning för ny hyresgäst i Riksarkivet. En byggnad så fantastiskt vacker att man faktiskt storknar. Så tacksamt att jobba med detta som grund! Tyvärr får jag inte visa bilder på resultatet än, men det kommer.. Håll till godo med dessa before-bilder så länge.