Dynamic architecture

Hej kära vänner

Arkitekt David Fisher har ritat en skyskrapa som är planerad att byggas i Dubai inom obestämd men nära framtid. Dynamic Tower. David vill att det lilla huset ska dimpa ner som en överaskning, så platsen är ännu inte avslöjad.

Och dimpa ner kommer det att göra. Det tar nämligen bara 22 månader att bygga denna 80 våningar, 420 meter höga slingrande orm. För att trygga säkerheten och spara 30% av byggkostnaderna byggs den i moduler i fabrik och monteras på plats.

Varje våningsplan snurrar oberoende av de andra våningsplanen. Det innebär att rotationsformen är oändlig. Det blir som ett levande väsen.. Ett varv tar 90 minuter, 6 meter i minuten. Det som begeistrar mig mest i denna galna plan är energitänket. Skrapan kommer att drivas helt av egna vindturbiner som är placerade mellan varje våning och av solceller på taket. Det blir till och med energi över som kommer att kunna driva 5 liknande byggnader i närheten.

Jeeezus, någon har verkligen tänkt. Blade Runner here we come!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *