från vind till lyxigt sovrum på 4 dagar

Var precis i Bergen och gjorde ett inredningsprogram för Tid för Hjem igen. Det är galet kul. De två programmen jag gjorde förra säsongen har nu visats, så här kommer lite bilder från första programmet.

Uppdraget var att göra ett sovrum på övervåningen med bra förvaring. När jag var där och rekade var det fem små rum med små fönster och ett jytter av kartonger, garderober och en säng som stod mot en vägg. Jag ritade om planlösningen helt, rev tre väggar och flyttade en. Vi bytte ut det lilla fönstret på kortsidan, till det enorma fönstret nedan. Vidunderlig utsikt. Även balkongen fick glasräcke.

Jag har ritat puffen i förgrunden. Tapetseraren var nöjd över att äntligen få göra lite grejer "over the top". Norrmän är bra konservativa...

Lyxigt mycket förvaring

Familjen hade önskemål om en plats att sitta och skriva.

kopparrören gick igenom garderoben till sovdelen

garderoben fick genomgående kopparrör som klädhäng.

rör-idén fortsatte i taket där elledningarna gick genom svarta kopplingsrör och rena glödlampor i olika stil hängde ut

snickaren fick gjuta två betongbord som jag la glasskiva på. Det andra blev sängbord

Krokarna gjorde jag av kupolmuttrar i koppar och en svartmålad mdf skiva.

2 reaktion på “från vind till lyxigt sovrum på 4 dagar

  1. Hej Karin!
    Va kul att jag hittade till din blogg, efter din medverkan i nytt läge så vart du min favoritinredare och jag letade då efter en blogg eller annat med dig utan resultat! 🙂
    Jag håller på att renovera min garderob och har tänkt mig kopparrör som klädhängare, men jag kan inte komma på någon smart lösning för hur jag ska fästa den. Det här är den första bilden jag hittat så jag undrar om du vet hur den fästes? Jag har väldigt mycket kläder så det kommer vara ganska tung belastning och skulle behöva två stänger över varandra.

  2. Hej karin. Ser att du har inrett med kopparrör vilket jag har tänkt göra men har sökt överallt och kan inte hitta något ställe att köpa dessa. Rören finns på byggghandeln men väggfästen och böjarna har jag inte hittat någonstans. bara hos dem man som privatkund inte får handla. Har även funderat på vanliga stålrör och blanda med kopparfästen.// Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *